Eveniment

ZF Live. Viorel Sbora, consultant fiscal la Atipic Solutions: Legislaţia preţurilor de transfer nu este clară, lăsând loc interpretărilor şi abuzurilor

Autor: Răzvan Botea

13.02.2019, 16:00 207

♦ „Tu poţi să fii mai catolic decât papa, dar dacă ordinele de sus sunt să colecteze bani la bugetul de stat, nu prea ai ce face chiar şi făcând totul ca la carte“ ♦  În ceea ce priveşte economia digitală, poţi să vinzi un software direct din Amercia în România, pe când un produs trebuie să treacă prin vame. Sau, şi mai concret, publicitatea online.

Legislaţia în cea ce priveşte preţurile de transfer este neclară în România, lăsând loc interpretărilor şi abuzurilor. Când este vorba de un control ANAF, chiar dacă consultantul de preţuri de transfer a făcut totul ca la carte, compania ar putea fi suceptibilă amenzilor, a spus la ZF Live  Viorel Sbora, consultant fiscal la Atipic Solutions.

„Legislaţia nu este clară, în funcţie de persoana care o citeşte, rezultatul poate fi diferit, acesta fiind un scenariu. Mai este un sce­nariu în care pur şi simplu se face abuz. Adică pur şi simplu vine ANAF în control şi con­sul­tantul de preţuri de transfer a documentat totul aşa cum trebuia, clientul este curat ca lacrima, dar, cu toate acestea, per­soana respectivă din ANAF poate consi­dera că are nevoie să îşi atingă nişte targeturi sau a primit nişte ordine de mai sus şi atunci se leagă de anumite aspecte care, ulterior, pot fi demontate complet în instanţă, doar că până acolo el şi-a atins obiectivele“, a spus Viorel Sbora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO