Eveniment

ZF, premiat pentru DESCOPERA

11.11.2004, 00:00 91



Ziarul Fianciar a primit ieri Premiul de excelenta UNESCO "Cecilia Banc" pentru initiativa singulara in Romania de a publica un supliment lunar de stiinta - revista DESCOPERA.



Premiul a fost decernat cu ocazia Zilei Mondiale a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare, in cadrul festivitatii de decernare a Premiilor Jurnalismului de Stiinta.



Din comisia de premiere au facut parte presedintele Romaniei, Ion Iliescu, presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, secretarul general al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, Alexandru Mironov, secretarul de stat din cadrul Ministerului Invatamantului, George Popa si expertul UNESCO Serban Ursu.



"In aprilie anul trecut, revista DESCOPERA nu era decat un vis frumos. Ne bucuram ca am izbutit sa cream un produs de presa capabil sa genereze plus-valoare pentru Ziarul Financiar. Intamplarea fericita a obtinerii distinctiei UNESCO a confirmat prestigiul pe care si l-a construit duetul Ziarul Financiar - DESCOPERA", spune Lucian Vasilescu, editorul-sef al revistei.



"Am pornit cu ambitia de a pune in mana cititorului un produs pe care sa nu-l uite prea repede, o revista facuta bine si cu dragoste", a declarat Ioan Es. Pop, senior editor la DESCOPERA.



"Numar de numar, calitatea imaginilor si a articolelor publicate a crescut; la nici doi ani de la aparitie, publicatia s-a impus drept cea mai dinamica revista autohtona de stiinta de pe piata romaneasca. Premiul de excelenta UNESCO "Cecilia Banc", acordat Ziarul Financiar pentru DESCOPERA, confirma ca am reusit", a adaugat Marc Ulieriu, editorul executiv al revistei.



Echipa editoriala a revistei spune ca a pornit la drum asumandu-si doua tinte: sa realizeze o publicatie frumoasa, in care fotografia-spectacol, care spune o poveste in sine, sa se afle in armonie cu un corpus de articole de interes general si sa realizeze o publicatie de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care sa aspire constant la primele pozitii in topul revistelor stiintifice.



Asa s-a nascut, din conjunctia celor doua intentii si pe scheletul unui concept editorial propriu, DESCOPERA - o revista care demonstreaza constant faptul ca stiinta este frumoasa.



DESCOPERA a fost lansata de PubliMedia International - compania de publishing a MediaPRO - in primavara anului 2003.



Urmatorul numar va aparea, impreuna cu Ziarul Financiar, in 3 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO