Eveniment

Zi de foc în Capitală: Pompierii au avut peste o mie de intervenţii, cele mai multe fiind în Bucureşti

Zi de foc în Capitală: Pompierii au avut peste o mie de...

Autor: Petru Mazilu

01.10.2020, 10:28 53

Pompierii au avut peste o mie de intervenţii într-o singură zi, cele mai multe fiind misiuni din Capitală şi din Ilfov. Numeroase intervenţii au fost şi în judeţele Mureş şi Timiş.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, miercuri, la nivel naţional, pompierii militari au gestionat peste 1.200 intervenţii în diferite situaţii de urgenţă.

Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 1.000 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost în zona Bucureşti – Ilfov. Acolo s-au înregistrat 268 de cazuri, zona fiind urmată de judeţele Mureş cu 57 cazuri şi Timiş cu 39 de cazuri.

Tot miercuri, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 48 de incendii, precum şi în alte 182 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în şase cazuri, pentru extragerea ocupanţilor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Una dintre misiunile cele mai dificile a avut loc în judeţul Caraş-Severin. În localitatea Sadova Veche, pompierii au intervenit pentru salvarea a două persoane, ca urmare a unui accident rutier produs între un tir şi un autoturism. Una dintre victime a avut nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare pentru extragerea din autoturism, iar starea acesteia a impus aplicarea manevrelor de resuscitare. La scurt timp, persoana a fost intubată şi transportată la spital.

O altă misiune complicată a fost în judeţul Vrancea, unde echipaje de descarcerare şi prim ajutor au intervenit la un accident rutier produs între un camion şi un autoturism. Din cauza impactului puternic, evenimentul s-a soldat cu o victimă, rămasă blocată în autoturism. După acordarea asistenţei medicale la faţa locului, persoana rănită a fost transportată la spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO