Eveniment

Ce zice doctorul Radu Crişan, aflat în prima linie, la spitalul din Iaşi: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Ce zice doctorul Radu Crişan, aflat în prima linie, la...
25.04.2020, 22:45 52859

Medicul Radu Crişan, şeful Secţiei de Pneumologie din cadrul Spitalului de Pneumologie din Iaşi, aflat în prima linie de luptă împotriva coronavirusului, a dezvăluit într-un video pe YouTube una dintre puţinele metode naturale recomandate care poate funcţiona în încercarea de ae combate COVID-19: apă cu sare. 

”Au apărut zeci, poate sute de fake news-uri, de ştiri supra-umflate cu tratamente. Numărul unu: infuzia de busuioc şi alte ceaiuri, care ar distruge virusul dacă îl ai. Să îţi faci acasă apă fierbinte cu busuioc, inhalaţii, că ”sigur trece”. Virusul este intracelular. Făcând aceste inhalaţii ai mai multe şanse să răneşti mucoasa, să o iriţi, şi să iei mai uşor virusul, decât dacă stai liniştit. Un lucru este de recomandat, care nu are ce să strice: apa cu sare. vă spun asta din postura unei persoane care a făcut un doctorat în haloterapie. 

Dacă vreţi să vă sterilizaţi căile respiratorii superioare, puteţi să folosiţi apă cu sare. Cam în 300 ml apă se pune o linguriţă de sare: sare roz de Himalaya sau sare de cacica, cu o concetraţie de aproximativ 1,5-1,8%. 

Cu această soluţie puteţi să vă faceţi toaleta nasului sau gargară. Luaţi un gât, faceţi gargară. Este o metodă excelentă de toaletă naturală a căilor respiratorii, a gâtului şi a nasului. Dacă această soluţie este încălzită, cu atât mai bine”, a spus medicul. 

Urmăriţi mai jos toate sfaturile medicului Radu Crişan. 

 

Citeşte Ziarul Financiar e-paper de MARŢI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO