Eveniment

​Zilele libere anulează şi întârzie zborurile programate în ţară. Mai multe rute Air Connect au avut întârzieri şi anulări pe ruta Sibiu-Bucureşti

​Zilele libere anulează şi întârzie zborurile...

Autor: Miruna Diaconu

02.06.2023, 12:06 163

​Mai multe rute Air Connect au avut întârzieri şi anulări ale zborurilor dintre Sibiu şi Bucureşti, motivul, spune Tudor Constantinescu, CEO Air Connect, este lipsa cererii din zona de business în aceste zile libere.

„Este vorba de o perioadă cu un nivel scăzut al cererii dat fiind numeroasele zile de vacanţă şi profilul predominant de business al operării noastre. Am redus numărul frecvenţelor pe destinaţiile unde ofeream două plecări zilnice. Absolut toţi pasagerii au primit informaţiile necesare şi au le-au fost puse la dispoziţie alternative de transport”, spune Tudor Constantinescu, CEO Air Connect.

Cu toate că Air Connect a anulat zborurile, personalul Aeroportului din Sibiu a aflat de schimbările programului de zbor de la pasageri.

„Zborul din această dimineată a fost anulat şi zborul de seară are o oră întârziere. Miercuri dimineaţă a plecat la timp, cel de seară a fost anulat, luni a plecat cu o oră întârziere. Noi suntem ultimii care află, aflăm şi noi de la pasageri, nu suntem notificaţi deloc”, spun reprezentanţii Aeroportului din Sibiu.

Tudor Constantinescu spune că în această situaţie se află 50 de persoane, cărora le oferă toate drepturile legale. Cu toate acestea, pasagerii spun că nu au primit cazare şi au fost informaţi din scurt.

„Am luat zbor spre Sibiu dus-întors în aceeaşi zi, pentru că aveam treabă doar câteva ore. Însă, zborul de întoarcere, care era seara, a fost anulat. Am primit o varianta abia peste doua zile, pentru ca nu existau deloc zboruri în ziua următoare. Apoi, mi-a fost anulat, din nou, zborul de întoarcere, care era dimineaţa, şi am primit o varianta pentru seara. Apoi, am primit mesaj ca îmi va fi mutat şi acel zbor pe următoarea zi seara şi ulterior pe e-mail am fost informata ca rămâne zborul, doar ca are o ora întârziere la decolare şi escala în alt oraş, deci zborul meu de o ora s-a transformat în zbor de vreo trei ore. Problema mea e ca am fost blocată într-un oraş mai multe zile, la call center nu mi s-a răspuns, deşi am sunat de mai multe ori, şi nici macar nu mi-au oferit despăgubiri despre cazare. Practic, ei au anulat zborul şi eu am plătit consecinţele”, spune Florentina, care s-a confruntat cu anularea mai multor zboruri operate de Air Connect în aceste zile.

Întrebat de posibilitatea unei estimări făcute mai din timp privind cererea, Tudor Constantinescu spune că tipul acesta de zboruri se rezervă în ultimele zile.

„Este vorba de deplasări pe rute scurte, e primul an de operare şi majoritatea rutelor nu au fost recent operate pentru a putea folosi datele istorice”, precizează El.

Air Connect are o flotă formată din două avioane ATR, urmând ca anul acesta să se dubleze numărul acestora. Compania operează doar rute pe distanţe scurte.

Tudor Constantinescu este unul dintre fondatorii companiei Air Connect, dar şi unul dintre cei care au pus bazele companiei Blue Air -Airline Management Solutions, care a preluat, în schimbul a 6 mil. lei, brandul şi activitatea Blue Air.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO