Eveniment

Ziua cu cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei: Valul de noi pacienţi confirmaţi cu coronavirus a înregistrat un nou record, cu 100.000 de cazuri în ultimele 24 de ore la nivel global

Ziua cu cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei:...

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2020, 21:03 16612

Numărul de cazuri noi înregistrate într-o singură zi a atins un nou record săptămâna aceasta la nivel global, cu 100.000 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citate de CNBC.

Aproape două treimi din aceste cazuri au fost raportate în doar patru ţări, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„Încă mai avem un drum lung în această pandemie”, a spus el.

Numărul de cazuri la nivel global se apropie de 5 milioane, cu circa 325.000 de morţi de când virusul a apărut pentru prima dată în Wuhan, China – în urmă cu patru luni.

OMS a avertizat liderii lumii că nu ne putem întoarce la „realitatea cotidiană”, după pandemia de Covid-19, care a dat peste cap economiile lumii şi a afectat majoritatea ţărilor lumii.

În timp ce măsurile de distanţare socială impuse în mai mute ţări pentru a încetini răspândirea virusului au avut succes, virusul rămâne „extrem de periculos”, a transmis OMS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO