Eveniment

Ziua Culturii Naţionale. Ilustraţie şi sculptură în gheaţă sugestive pentru opera lui Eminescu

Ziua Culturii Naţionale. Ilustraţie şi sculptură în...

Autor: Monica Stoica

14.01.2017, 11:16 130

Duminică, 15 ianuarie, Asociaţia Culturală Imbold sărbătoreşte Ziua Culturii şi 167 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu alături de patru artişti din zona artelor vizuale.

De la ora 14:00, în Grădina Acuarela de pe Strada Polonă nr. 40, Imbold Cultural aduce arta în zăpadă şi se bucură de temperaturile scăzute printr-un performance de modelaj în zăpadă şi sculptură în gheaţă, video- mapping şi ilustraţie.

„Imbold Cultural” debutează cu ilustraţia. Andrei Argaetic va reprezenta o serie de ilustraţii introductive a universului eminescian cu versuri şi elemente fantastice aspaţiale şi atemporale din poeziile marelui poet.

Următoarea componentă din puzzle-ul cultural este sculptura. Cei doi sculptori, absolvenţi UNArte: Misha Diaconu şi Marian Mardare. Misha, unul dintre cei mai bine cotaţi sculptori tineri în metal, va ciopli de data aceasta într-un bloc de gheaţă, iar Marian, artist specializat în lucrul cu lut şi răşină, va modela zăpada. Performance-ul celor doi artişti va avea loc în grădină şi va avea ca rezultat o lucrare artistică sugestivă pentru opera sau viaţa lui Mihai Eminescu.

Lucrarea finală va fi adusă la viaţă după lăsarea întunericului de animaţia colectivului de artişti digitali Aural Eye. Aceştia vor mapa suprafaţa lucrării şi o vor îmbrăca cu lumină şi culori folosind mai multe proiectoare şi mixerele digitale.

Proiectul cultural este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în cadrul programului Ziua Culturii Naţionale 2017.

Asociaţia Culturală Imbold este o organizaţie non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative şi, în special, a artelor vizuale, din România. Imbold este un generator de artă contemporană care îşi propune ca, prin proiecte culturale de vizibilitate mare, să aducă în lumină artiştii români contemporani.

www.cuimbold.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO