Eveniment

Ziua îndrăgostiţilor, sărbătorită de Valentine's Day de jumătate dintre români - sondaj

Ziua îndrăgostiţilor, sărbătorită de Valentine's...

Autor: Oana Ghita

14.02.2013, 17:49 324

Unul din doi români alege să sărbătorească Ziua îndrăgostiţilor pe 14 februarie (Valentine's Day), potrivit rezultatelor unui sondaj al companiei de cercetare de piaţă Reveal Marketing Research, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, 44% dintre cei care atribuie valenţa de sărbătoare a dragostei zilei de 14 februarie preferă să petreacă în intimitatea căminului, acasă, doar 28% optând pentru o cină romantică în oraş, în timp ce 7,1% spun că vor să celebreze dragostea dansând în club.

Studiul mai arată că oferirea unui cadou de Ziua îndrăgostiţilor a devenit un obicei, astfel că 67,7% dintre români au răspuns pozitiv la întrebarea "Anul acesta intenţionaţi să oferiţi un cadou de Ziua îndrăgostiţilor?".

Un alt rezultat al studiului arată că femeile se aşteaptă într-o mai mare măsură decât bărbaţii să primească un cadou în această zi. Doamnele îşi doresc să primească în dar bijuterii (28,1%) şi flori (28,1%), iar 12,5% dintre acestea se gândesc la o cină romantică.

În ceea ce priveşte suma de bani alocată cadoului oferit partenerului/ partenerei, aceasta este de 150 de lei, arată rezultatele studiului, fără diferenţe semnificative în cazul femeilor şi bărbaţilor.

Majoritatea românilor (63,6%) celebrează această zi doar împreună cu persoana iubită, iar 27,3% aleg să petreacă această zi în compania prietenilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO