Eveniment

Zuckerberg nu mai vrea să audă de crypto: Proiectului cripto al Facebook va fi definitiv închis la 1 septembrie

Zuckerberg nu mai vrea să audă de crypto: Proiectului...

Autor: Dorin Oancea

02.07.2022, 07:26 5374

Meta plănuieşte să închidă portofelul digital Novi la 1 septembrie, la doar unsprezece luni după ce compania cunoscută anterior sub numele de Facebook l-a lansat, anunţă CNBC.

Compania a anunţat viitoarea închidere pe site-ul Novi, informându-i pe clienţi că "Pilotul Novi se încheie în curând" şi nu va mai fi disponibil pentru utilizare după această dată.

Meta a declarat că utilizatorii Novi ar trebui să îşi retragă soldul rămas în conturile Novi înainte de data închiderii. Oamenii pot fie să îşi transfere soldul rămas în contul lor bancar, fie să retragă fondurile digitale sub formă de numerar, acolo unde este cazul, a precizat compania.

Utilizatorii Novi nu îşi vor mai putea accesa conturile după 1 septembrie, ceea ce înseamnă că nu vor putea recupera informaţii despre conturi, cum ar fi istoricul tranzacţiilor.

Compania a lansat Novi în octombrie anul trecut într-o versiune beta, sau de testare, cu ajutorul bursei de criptomonede Coinbase. Coinbase a furnizat tehnologii de stocare digitală şi de securitate pentru a ajuta aplicaţia Novi să securizeze fondurile oamenilor, a declarat în octombrie bursa de criptomonede într-o postare pe blog.

La momentul respectiv, Meta a prezentat Novi ca o modalitate uşoară pentru ca oamenii să trimită şi să primească bani cu ajutorul criptomonedei Paxos Dollar, sau USDP, o stablecoin. La un moment dat, Meta plănuia să emită şi să accepte criptomoneda Diem, care era susţinută de o asociaţie condusă de Facebook, împreună cu portofelul Novi.

Cu toate acestea, proiectul criptomonedei Diem, supravegheat de Asociaţia Diem şi susţinută de Meta s-a confruntat cu un control intens din partea autorităţilor de reglementare, ceea ce a dus la dispariţia sa. Liderul proiectului, David Marcus, şi-a anunţat plecarea de la Facebook în noiembrie anul trecut. În ianuarie, banca Silvergate, axată pe criptomonede, a cumpărat de la Asociaţia Diem toată proprietatea intelectuală şi activele asociate Diem, ceea ce a reprezentat un eşec major pentru Meta.

"În ciuda faptului că ne-a oferit un feedback substanţial pozitiv cu privire la designul reţelei, a devenit totuşi clar, în urma dialogului nostru cu autorităţile federale de reglementare, că proiectul nu poate merge mai departe", a declarat atunci Stuart Levey, directorul executiv al Diem, într-o declaraţie. "Ca urmare, cea mai bună cale de urmat a fost să vindem activele grupului Diem, aşa cum am făcut astăzi către Silvergate".

De atunci, stablecoins au fost supuse unei examinări intense pe fondul unei scăderi mai ample a pieţei criptomonedelor. Prăbuşirea din luna mai a UST, care a pierdut legătura cu dolarul, a îngrijorat investitorii şi autorităţile de reglementare cu privire la faptul că anumite tipuri de stablecoins ar putea să nu aibă suportul necesar pentru a fi răscumpărate în cazul unei crize.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO