Evenimente

Business Insights with PwC. Daniel Anghel şi Kenneth Spiteri, parteneri PwC România: Vedem o accelerare extraordinar de mare în ceea ce priveşte vehiculele electrice şi hibrid

25.11.2020, 10:00 412

Criza creată de pandemia de COVID-19 a lovit piaţa autovehiculelor tradiţionale, însă segmentul maşinilor electrice şi hibrid înregistrează o creştere în această perioadă, cred Daniel Anghel şi Kenneth Spiteri, parteneri în cadrul PwC România.

”Pe fondul pandemiei de COVID-19, la nivel european piaţa autovehiculelor tradiţionale pe benzină şi diesel a fost foarte lovită de această criză, dar pe segmentul autovehiculelor electrice şi hibride vedem o creştere pentru că produsele au devenit mult mai atractive în noile condiţii. Pe piaţa locală vedem un interes din ce în ce mai mare pentru această categorie de vehicule, creşterea este substanţială faţă de anul trecut. Potrivit APIA, creşterea înmatriculărilor de astfel de vehicule este de 9%”, a declarat Daniel Anghel în cadrul emisiunii Business Insights with PwC.

Kenneth Spiteri afirmă că maşinile electrice şi hibrid par să fie viitorul industriei auto.

”Dacă vorbim despre preferinţele consumatorilor, nu trebuie să ignorăm maşinile electrice şi hibrid, care par să fie viitorul. Vedem că achiziţia acestora este încurajat de guverne nu numai prin programe de sprijin pentru vânzări, ci şi prin strategiile anunţate pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon”, a spus el în cadrul aceleiaşi emisiuni.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO