Femei în business

Proiect ZF/Vodafone Femei în Business, Ioana Ceauşu, chief operating officer la EA - The Entrepreneurship Academy: Noi, femeile, nu avem exerciţiul de a ne sprijini în business aşa cum o fac bărbaţii şi cred că trebuie să învăţăm şi să ne sprijinim, să ne ajutăm să creştem mai mult

19.02.2022, 13:00 Autor: Ramona Cornea

Ioana Ceauşu, Chief Operating Officer la EA - The Entrepreneurship Academy, o facultate de business din România în cadrul căreia, pe lângă componenta studiului academic, studenţii sunt susţinuţi să-şi înceapă o afacere, afirmă că femeile nu au exerciţiul de a se sprijini în business aşa cum o fac bărbaţii şi crede că trebuie să înveţe să se ajute să crească mai mult.

”M-am gândit îndelung şi este un subiect care mă preocupă. Mărturisesc că am fost destul de gender blind mai ales când eram mai tânără şi nu am considerat ca a fi femeie este un avantaj sau un dezavantaj. Ce am observat însă pe parcurs şi câştigând experienţă şi fiind expusă subiectului deoarece egalitatea de gen este un subiect foarte dezbătut, mai ales în Germania, este că noi, femeile, nu avem exerciţiul de a ne sprijini aşa cum o fac bărbaţii şi cred că trebuie să învăţăm şi să ne sprijinim, să ne ajutăm să creştem mai mult şi în egală măsură cred că este nevoie şi de sprijinul bărbaţilor în schimbarea acestei paradigme în care nu trebuie noi neapărat să devenim la fel ca ei pentru a avea succes ,ci mai degrabă să ne găsim fiecare locul şi să ne folosim punctele tari în duce la bun sfârşit ceea ce ne propunem”,  a declarat Ioana Ceauşu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone. 

Anterior activităţii sale de la EA, Ioana Ceauşu a lucrat în consultanţă de management şi marketing şi a fost lector la Academia de Studii Econo­mice. A absolvit un doctorat pe tema crizei de creştere a IMM-urilor şi cercetează pentru al doilea doctorat pe tema impactului acceleratoarelor de business asupra performanţei startup-urilor.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Ioana Ceauşu, Chief Operating Officer la EA - The Entrepreneurship Academy, în emisiunea Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici.  

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone