Femei în business

Proiect ZF/Vodafone Femei în Business. Nicoleta Marcu, head of fundraising, Hope and Homes for Children: Dacă aş fi premierul României, aş pune în practică decizia Comisiei Europene de a închide orfelinatele

05.02.2022, 10:00 Autor: Ramona Cornea

Nicoleta Marcu, head of fundraising în cadrul organizaţiei neguvernamentale Hope and Homes for Children, afirmă că, dacă ar fi premierul României, ar pune în practică decizia Comisiei Europene de a închide orfelinatele. 

”Comisia Europeană, alături de specialişti precum psihologi şi sociologi, a decis că orfelinatele sunt inacceptabile pentru buna dezvoltare a copiilor şi că nu ar trebui să mai existe. Noi în România ne chinuim de ani buni să închidem orfelinatele şi în timp ce organizaţiile cum este şi a mea au reuşit să găsească resurse pentru a crea infrastructura asta de tip familial, statul român nu a reuşit încă să o facă. Există o directivă a Uniunii Europene care de ani de zile ne tot trage de urechi şi ne zice <<aţi spus că veţi încheia procesul de instituţionalizare>>”. Suntem şi codaşi la capitolul ăsta, în celelalte ţări ale Uniunii Europeane noţiunea de orfelinat nici nu mai există. Din fericire, copiii din alte ţări cresc fără să cunoască locul ăsta de mult timp, copiii sunt îngrijiţi în asistenţă maternală, sunt adoptaţi sau locuiesc în foster homes cum le numesc ei, adică aceste case de tip familial”, a declarat Nicoleta Marcu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone. 
 
Nicoleta Marcu este absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti şi este din nou studentă la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Aproape 12 ani din carieră şi i-a petrecut în cadrul Vodafone, unde ultimul rol deţinut a fost cel de manager al echipelor de vânzări din telefon. De aproape patru ani a trecut în sfera nonprofit, la organizaţia Hope and Homes for Children.
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este este un extras din interviul acordat de Nicoleta Marcu, head of fundraising, Hope and Homes for Children, în emisiunea Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici. 
 
 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone