Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Violeta Ciurel, profesor ASEBUSS: Experienţa internaţională m-a făcut să fiu un pic mai flexibilă şi să înteleg mult mai bine că trebuie sa te raportezi celor din jur ţinând seama de experienţa lor

26.12.2021, 11:00 Autor: Ramona Cornea

Violeta Ciurel, profesor în cadrul şcolii de afaceri ASEBUSS, afirmă că experienţa internaţională a făcut-o să fie mai flexibilă şi să înteleagă mult mai bine că trebuie sa te raportezi celor din jur ţinând seama de experienţa lor.

”În primul rând că având această posibilitate de a lucra în diverse ţări, în diverse culturi, cu oameni din diferite structuri organizatorice, profesionale, având posibilitatea să lucrez cu persoane de pe diferite continente, nu vorbesc numai din diferite ţări în Europa unde oricum mai multe lucruri în comun sunt în cultura europeană, îţi dai seama de fapt că lumea este foarte diversă şi că experienţa fiecărei persoane contează mult, cultura organizatorică, organizaţională şi în acelaşi timp cultura ţării respective au impact foarte mare. În business găseşti multe lucruri comune indiferent unde se desfăşoară, că vorbim de America de Nord, de Sud, de Australia, de Asia, de Africa, dar sunt şi anumite particularităţi care te obligă să abordezi echipele şi oamenii într-un mod care să se potrivească culturii lor, modului în care stiu să lucreze în aşa fel încât să poţi să obţii rezultate bune. În ce fel m-a ajutat? Cred că m-a schimbat şi pe mine că om toată experienţă internaţională pe care am avut-o, m-a făcut să fiu un pic mai flexibilă decât eram înainte şi să înţeleg mult mai bine că trebuie să te raportezi celor din jur ţinând seama de ce este în mintea lor şi în sufletul lor, de experienţa lor şi să nu ceri niciodată nimic înainte de a oferi ceva, de a oferi un sprijin. Dacă vrei să poţi să obţii cei mai bun din oameni, trebuie să te apropii foarte mult, să îi faci să simtă că eşti alături de ei şi că nu ceri numai pentru a obţine ceva, ci ceri pentru a-i ajuta pe ei şi pentru a ajuta organizaţia în care ei lucrează”, a declarat Violeta Ciurel în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Violeta Ciurel are peste 25 de ani de experienţă internaţională în management în industria asigurărilor. A fost CEO în companii de asigurare din România şi Portugalia, a deţinut roluri regionale şi globale importante în cadrul grupurilor ING şi AXA, iar în paralel a fost profesor la ASE Bucureşti. Absolventă a Facultăţii de Comerţ şi a unui doctorat în economie la ASE, a urmat diverse programe de educaţie în leadership în cadrul unor şcoli internaţionale de renume printre care Harvard Business School. În prezent, ea predă la şcoala de afaceri ASEBUSS şi are alte colaborări în domeniul asigurărilor.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat Violeta Ciurel, profesor în cadrul şcolii de afaceri ASEBUSS, în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.​

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone