Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Anca Al Kebsi, fondatoarea companiei de training şi consultanţă Bright Goals: Lidershipul directiv a murit. Trebuie să ne uităm cel mai mult la oameni în companii

17.06.2022, 20:03 Autor: Ramona Cornea
Anca al Kebsi, senior trainer, coach şi fondatoarea companiei de training şi consultanţă Bright Goals, afirmă că lidershipul directiv a murit, iar liderii trebuie să se uite cel mai mult la oameni în companiile lor. 
 
”Din punctul de vedere al leadership-ului, leadershipul directiv a murit, ar trebui să înţelegem asta. Fă aşa pentru că aşa spun eu nu mai funcţionează, s-a schimbat totul la 180 de grade. Consider că suntem în perioada umanistă, acum se vede umanismul în societatea noastră. Trebuie să ne uităm cel mai mult la oameni în companii. Dacă ne uităm la cifre, rezultate, la efecte nu putem avea aceste cifre şi rezultate. Dacă ne uităm la oameni, la dezvoltarea lor, la cum ne apreciem clienţii şi la cum facem lucrurile pentru ei, atunci înţelegem că alta este direcţia. Din punct de vedere al leadershipului, leadershipul directiv este mort”, a declarat a declarat Anca al Kebsi în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.
 
Ea este de părere că demisiile îi  anunţă pe liderii directivi că nu mai funcţionează acest tip de leadership.
 
”Dacă înainte oamenii mergeau în direcţia: să muncesc, să am un loc de muncă, un acoperiş deasupra capului pentru că asta este cultura în care am şi crescut, acum oamenii se uită în direcţia a ce le dă sens, a ce este  în acord cu valorile lor. Anul declanşator al schimbării a fost 2020, anul pandemic pentru că toată lumea s-a concentrat mai mult pe sine, şi-a dat seama ce îşi doreşte şi şi-a aliniat valorile la ceea ce vrea să facă şi în zona profesională. Aşa că, mai degrabă decât să le spunem oamenilor ce să facă, este mai bine să învăţăm să cunoaştem oamenii şi să învăţăm să cunoaştem ce îi motivează. Ascultarea este un lucru pe care am putea să începem să-l facem. Nu învăţăm nici măcar o zi nicăieri să ascultăm, nu învăţăm la şcoală”, a concluzionat antreprenoarea. 
 
Anca Al Kebsi este absolventă a unei facultăţi de comunicare, iar înainte de a intra în antreprenoriat a lucrat timp de 17 ani în vânzări ca training manager, a construit echipe, a dezvoltat lideri şi a creat programe de dezvoltare pentru performanţă.
 
În prezent, conduce o companie care oferă servicii de coaching şi cursuri pentru persoane fizice şi companii şi are şi o şcoală acreditată de formatori şi specialişti în activitatea de coaching.
 
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone - Ziarul Financiar, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este un fragment din interviul acordat de Anca al Kebsi, senior trainer, coach şi fondatoarea companiei de training şi consultanţă Bright Goals în cadrul emisiunii Femei în Business. Puteţi urmări interviul integral aici
 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone