Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Carmen Popescu, Emerald Woodart: Am avut dificultăţi în business pentru că sunt femeie, dificultăţi corelate cu vârsta

08.04.2022, 10:00 Autor: Ramona Cornea
Carmen Popescu, cofondatoarea Emerald Woodart, un producător de mobilă şi accesorii din lemn masiv, afirmă că a avut dificultăţi în business pentru că este femeie, dificultăţi care au corelate cu faptul că este tânără. 
 
”Da, am avut, dar au fost corelate şi suprapuse şi cu vârsta, asta doar din punct de vedere al angajatului. La început, din poziţia de angajat am avut o perioadă destul de lungă în care a trebuit să fiu foarte demonstrative, să muncesc mai mult, să dovedesc că pot fi la acelaşi nivel cu colegii mei, făceam şi parte dintr-o lume a bărbaţilor şi nu mă avantaja nici vârstă. Astfel, am avut o avansare mai lentă, a trebuit să justific foarte mult, să dovedesc foarte mult. Încerc permanent să demonstrez faptul că îmi merit locul în respectivele companii. Ulterior această stare s-a diminuat şi nu pot să spun că mai am vreun fel de incident, asta şi datorită faptului că am făcut o schimbare în viaţa mea personală şi datorită experienţei dobândite. Nu pot să spun că am trecut prin evenimente dramatice, total nedrepte, dar la momentul respectiv mă afectau”,  a declarat Carmen Popescu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.
 
Carmen Popescu a intrat în antreprenoriat în 2018, după ce anterior a acumulat experienţă profesională de nouă ani ca angajat, dintre care ultimii şase reprezintă o experienţă de management în cadrul unei companii din real estate. Ea are abilităţi de negociere în management, marketing şi de dezvoltare a businessului.
 
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este doar un fragment din interviul acordat de Carmen Popescu, cofondatoarea Emerald Woodart, în cadrul emisiunii Femei în Business. Citiţi interviul integral aici.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone