Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Cristina Chiriac, preşedinte, CONAF: România se află în top 10 la nivel mondial în ceea ce priveşte susţinerea antreprenoriatului feminin

14.11.2021, 10:00 Autor: Ramona Cornea

România se află în top 10 la  nivel mondial în ceea ce priveşte susţinerea antreprenoriatului feminin, afirmă Cristina Chiriac, preşedintele Con­fe­deraţiei Naţionale pentru Antre­prenoriat Feminin (CONAF).

”Clasamentul este făcut de MasterCard. An de an, ei fac o evaluare în ceea ce priveşte implicarea femeilor în economie şi lucrul acesta denotă că femeile au o pondere în jur de 38,9% în tot ceea ce înseamnă structura asociativă privată în România. Din acest punct de vedere suntem în top 10, din alte puncte de vedere, pentru că m-ai întrebat de discrepanţă, nu suntem atât de prezente în ceea ce priveşte rolul nostru ca funcţii deţinute. Practic avem 13% în comparaţie cu Germania sau Italia care au o pondere mult mai mare a femeilor cu funcţii de conducere, dar facem progrese. Am învăţat că în antreprenoriat nu e loc să te plângi , de aceea avem coatele tocite, pentru că suntem obişnuiţi să fim de toate. De la şoferi, electricieni, vânzători şi aşa mai departe. Aşa că da, nu suntem într-o poziţie fruntaşă în ceea ce priveşte implicarea femeilor şi recunoaşterea meritelor lor ca poziţii de conducere în diferite companii, dar avem timp”, a declarat Cristina Chiriac în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Mai mult, România nu se poate compara cu alte ţări europene din acest punct de vedere pentru democraţia de aici este încă ”tânără”, crede ea.

”Aş vrea să nu uitam un lucru când vorbim de antrepenoriat şi de toată această emancipare a femeilor pe care noi o susţinem din toate puterile: avem doar 30 de ani de democraţie, nu ne comparăm cu alte ţări precum Marea Britanie care se află în clasament după România, dar se pot face progrese mult mai importante. În acest clasament sunt şi ţări care provin din blocul ex-comunist şi care au făcut progrese mult mai rapide în comparaţie cu România”, a explicat preşedintele CONAF.

Cristina Chiriac este doctor în econo­mie şi are o vastă expertiză în management, do­bân­dită atât în sectorul adminstrativ, cât şi în cel privat. Preşedintele CONAF este specializată în finanţe-bănci, burse de valori şi asigurări, este evaluator, consultant şi auditor financiar, practician în insolvenţă, mediator şi arbitru international în mediere.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Cristina Chiriac în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.

 

 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone