Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Cristina Chiriac, preşedinte, CONAF: Cel mai greu lucru pe care ar trebui să-l învăţ a trebuit să accept că există şi concurenţă neloială

15.11.2021, 10:29 Autor: Ramona Cornea

 Cristina Chiriac, preşedintele Con­fe­deraţiei Naţionale pentru Antre­prenoriat Feminin (CONAF), afirmă că cel mai greu lucru pe care a fost nevoită să îl înveţe a fost faptul că există şi concurenţă neloială între antreprenori.

”Mi-a fost foarte greu să cred că există o junglă, pentru că aşa se întâmplă în antreprenoriat şi cred că cel mai greu lucru pe care ar trebui să-l învăţ a trebuit să accept că există şi concurenţă neloială. De aici pornesc extrem de multe, dar acesta a fost lucrul cu care m-am confruntat pentru că eu având foarte multe contacte în exterior şi făcând business foarte mult în afara graniţelor României lucrurile acolo se percep altfel şi există un fel de gentleman care în România încă nu a ajuns să funcţioneze la nivelul la care eu mi-aş dori să funcţioneze”, a declarat Cristina Chiriac în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Cea mai mare eroare pe care antreprenoarea spune că a făcut-o a fost să aplice principiul conform căruia oferta cea mai bună este oferta cu preţul cel mai mic.

”M-a costat atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al timpului pierdut pe care în antreprenoriat mulţi antreprenori fac greşeala să nu îl cuantifice. Abia când am înţeles că nu preţul este care dictează calitatea unui produs sau a unui serviciu, ci randamentul pe care acel produs sau serviciu îl aduce în compania ta abia atunci am înţeles că acesta este un principiu greşit pe care eu cel puţin în antreprenoriat nu trebuie să îl mai folosesc niciodată”, explică Cristina Chiriac.

Cristina Chiriac este doctor în econo­mie şi are o vastă expertiză în management, do­bân­dită atât în sectorul adminstrativ, cât şi în cel privat. Preşedintele CONAF este specializată în finanţe-bănci, burse de valori şi asigurări, este evaluator, consultant şi auditor financiar, practician în insolvenţă, mediator şi arbitru international în mediere.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Cristina Chiriac în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone