Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Daniela Kasper, fondator, Kasper Development: Noi am simţit tendinţa de mutare a corporatiştilor în rural, în oraşele mai mici de dinainte de pandemie

10.10.2021, 10:00 Autor: Ramona Cornea
​Daniela Kasper, fondatoarea dezvoltatorului imobiliar Kasper Development, spune că a observat încă de dinaintea pandemiei tendinţa corporatiştilor de a se muta în mediul rural sau în oraşele mai mici.

”Noi am simţit această tendinţă chiar şi înainte de pandemie. Braşovul este un oraş magnet, în primul rând datorită poziţionării geografice. Adică nu trebuie să te muţi foarte departe la ţară pentru că ai la poalele munţilor absolut tot ce îţi doreşti şi tot ce îţi imaginezi pentru a îţi petrece timpul liber în natură, în weekend sau chiar şi seara. Din acest punct de vedere, noi nu suntem influentaţi în mod direct de aceasta tendinţă de a ieşi în zona rurală pentru că suntem binecuvântaţi cu o natură care aproape dă peste noi”, a declarat Daniela Kasper în cadrul emisiunii Femei în business realizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone.

Un alt aspect important pe care l-a observat antreprenoarea este importanţa apropierii de serviciile necesare în viaţa de zi cu zi.

”Important este şi faptul că poţi să locuieşti într-o zonă unde nu trebuie neapărat să te duci cu o maşină  să rezolvi probleme cotidiene, să mergi la cumpărături sau să accesezi anumite servicii. Şi acestea sunt din ce în ce mai dorite, cum ar fi oraşul la distanţă de 15 minute. La noi, în ansamblul pe care l-am construit în ultimii şase ani am reuşit să aducem zona aceasta de servicii foarte aproape de clienţii noştri şi să câştige astfel mult mai mult timp pentru familie, evitând aglomeraţia din trafic sau folosirea maşinii”, a explicat ea.

Daniela Kasper este economist de profesie. A intrat in antreprenoriat în domeniul imobiliar din 2005, iar astazi conduce o companie cu afaceri de 65 de milioane de euro şi peste 200 de angajaţi in 2020, potrivit informaţiilor furnizate de compania. Kasper Development a dezvoltat patru ansambluri rezidenţiale în Braşov şi are un portofoliu de peste 3.700 de apartamente finalizate.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar”, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Daniela Kasper în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone