Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Georgeta Dendrino, director general, Interact: Filozofia mea este să nu cer altora ceva ce eu nu aş face

29.10.2021, 13:02 Autor: Ramona Cornea

Georgeta Dendrino, director general al firmei de training şi consultanţă Interact, afirmă că filozofia sa în business este să nu ceară altora ceva ce ea nu ar face.

”Am un fel de filozofie a mea, este să nu cer altora ceva ce eu nu aş face. Şi atunci pentru mine orice teorie de leadership trebuie trecută prin filtrul personal. Cu toate astea, am avut şi situaţii în trecut când am implementat eu nişte teorii, pentru că aşa scrie la carte. Aacum 20 de ani, când învăţasem eu despre management objectives,  am pus obiective tuturor, din categoria eu pot, cum să nu poţi şi tu. Este uşor. Şi am văzut că nu s-a potrivit tuturor şi obiectivele acelea pe care eu le vedeam ca fiind uşor de atins nu era uşor de atins şi nu toată lumea voia să facă ce voiam eu. Şi ce s-a întâmplat este că după vreo şase luni mai mulţi şi au dat demisia în bloc. A fost o perioadă de criză. Şi era în decembrie, chiar înainte de sărbători, când jumătate din firma a spus mulţumim, la revedere, noi nu putem aşa”, a declarat Georgeta Dendrino în cadrul emisiunii Femei în business realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Ea adaugă că în acea situaţie a fost nevoită să se repoziţioneze repede, astfel încât pe 4 ianuarie să înceapă activitatea cu traineri noi.

”Din fericire, a fost perioada aceea când găseam oameni. Era destul de uşor să găseşti oameni şi oameni buni, dar am şi învăţat foarte multe din experienţa aia. A fost o lovitură şi am învăţat că nu toată lumea vrea aceleaşi lucruri, nu toată lumea poate şi că presiunea pe care o pui prin acest obiective de management, aplicată probabil inadecvat, nu duce la rezultate bune”, a detaliat Georgeta Dendrino.

Cu o experienţă de mai bine de 20 de ani în training şi consultanţă, Georgeta Dendrino are un Executive Master în coaching şi consultanţă la INSEAD Business School (Franţa), este absolventă a programului de  EMBA al Asebuss, vice president of partnerships în cadrul Professional Women’s Network – cea mai mare reţea de business pentru femei, cu 28 de filiale în întreaga lume - şi membru în boardul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Georgeta Dendrino  în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.

 

 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone