Femei în business

Proiect ZF/Vodafone Femei în Business. Lucia Morariu, fondatoarea şi proprietara Eximtur: În România nu există discriminare a femeilor în business, ci se vede în conducerea instituţiilor de stat

25.02.2022, 10:00 Autor: Robert Manea

Lucia Morariu, fondatoarea şi proprietara agenţiei de turism Eximtur, afirmă că în România nu există discriminare a femeilor în business, ci discriminarea se vede în conducerea instituţiilor de stat.

”Nu există în România discriminare a femeilor în business. Dar pentru o femeie este mai greu să trăiască ca antreprenor pentru că lucrurile se complică pentru că nu mai eşti al tău, ci eşti al echipei, pentru că trebuie să începi să ai grijă de alţii şi, implicit, sacrifici o parte importantă din timpul pe care l-ai petrece cu familia, cu copii, iar lucrurile acestea lasă urme. Este drept că în România mai mult se vede în sistemul de stat şi în conducerea instituţiilor de stat sunt  prea puţine femei şi de multe ori nu cele care trebuie. Aici s-ar putea vorbi mai mult o discriminare”, a declarat Lucia Morariu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Lucia Morariu este pasionată de turism şi a intrat în antreprenoriat în acest do­me­niu în anul 1993 în Cluj-Napoca. Astăzi, com­pania sa este una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe piaţa locală, cu afa­ceri de circa 30 de milioane de euro anul trecut. De-a lungul vremii a avut două man­date de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi a fost secretar de stat pentru IMM-uri comerţ turism şi profesii liberale în perioada 2007-2008.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Lucia Morariu, fondatoarea şi proprietara Eximtur, în emisiunea Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone