Femei în business

Proiect ZF/Vodafone Femei în Business. Raluca Milin, fondatoare, Sensio: Pandemia m-a făcut să cred că am pierdut totul, dar ne-am repliat, iar cifra de afaceri a fost foarte puţin afectată

20.01.2022, 16:37 Autor: Ramona Cornea

Raluca Milin, fondatoarea Sensio, un business cu două componente – furnizarea de mobilier şi un bar, afirmă că la debutul pandemiei credea că va pierde afacerea pe care a construit-o, însă s-a repliat, iar cifra de afaceri a companiei sale a fost afectată foarte puţin în 2020.

”Au fost două luni în care nu prea ştiam ce să fac, am crezut că s-a pierdut totul, că s-a dus pe apa sâmbetei toată munca de aproape zece ani, nu aveam nicio speranţă. Însă după două luni de ceaţă a trebuit să mă las scutur şi să ne repliem. Evident, piaţa HoReCa unde noi vindeam mobilă era închisă, barul era închis, deci efectiv nu aveam nicio soluţie. Am avut un noroc cu un client mai vechi care în perioada pandemiei a inaugurat un spital privat în Bucureşti. Astfel, am făcut acest spital privat şi cămin de bătrâni, apoi am avut noroc iarăşi cu un alt spital privat de oftalmologie şi ne-am concentrat pe spitale private şi clinici private. Apoi au fost clienţii noştri mai vechi, shopping mall-urile, care au avut nevoie de alt gen de mobilier. Am adus repede mobilierul necesar pentru clienţii mai vechi şi am trecut cu bine. Cifra de afaceri a fost foarte puţin afectată”, a declarat Raluca Milin în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Pentru a se adapta la noile condiţii din piaţă, antreprenoarea a început să vândă mobilier pentru spitale private şi pentru birouri.

”Ne-am repliat, da, pentru că noi eram foarte activi pe zona de HoReCa, dar ne-am repliat până la urmă şi suntem chiar foarte bine. Sunt extrem de fericită de cum am reuşit să trecem aceşti ani, iar anul acesta ne am dus în forţă către piaţa de birouri. Culmea, piaţa de birouri se mişcă, oamenii se relochează, deschid noi birouri şi am început şi noi să devenim un jucător pe zona de mobilier de birouri”, a adăugat ea.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat Raluca Milin, fonda­toarea businessului Sensio, în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.  

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone