Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Ruxandra Raţă-Bucevschi, fondatoare, Twinkle Star: Nu am a avut o scădere extraordinar de mare din cauza pandemiei, însă planurile de dezvoltare au fost stagnate

20.11.2021, 12:35 Autor: Ramona Cornea

Ruxandra Raţă-Bucevschi, fondatoarea Twinkle Star, companie de cursuri de limba engleză şi german, afirmă că afacerea sa nu a înregistrat o scădere mare din cauza pandemiei, însă planurile de dezvoltare au fost stagnate.

”Ca afectare directă nu aş spune că am avut o scădere extraordinar de mare, însă planurile de dezvoltare au fost stagnate. Nu am mai putut să ne aruncăm în alte proiecte şi a trebuit să ne concentrăm pe ceea ce făceam înainte, să susţinem în alte condiţii diferite.  Am avut mare noroc cu un proiect pe care îl aveam cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi unde aveam studenţi la practică şi toţi aceşti studenţi ne-au ajutat să transformăm că evaluările clasice în mediul online şi să putem avea în continuare atât partea de predare, cât şi partea de evaluare, care este foarte importantă”, a declarat Ruxandra Raţă-Bucevschi în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Înainte de pandemie, Twinkle Star avea doar cursuri fizice doar în sediile din Iaşi, Botoşani şi Piatra Neamţ, iar odată cu pandemia cursurile au trecut în online.

”Echipa de management a avut o viziune foarte buna, noi am estimat că va exista o reticenţă a părinţilor în a venit la sediu, astfel când noi deja aveam primul caz în România şi nu era încă lockdown, noi deja instruiam profesorii cum să facă lecţiile online, aveam deja profesori specializaţi pe aceste materii, i-am învăţat şi pe ceilalţi şi ne făceam conturile pentru predările online. Nu am crezut niciunii dintre noi că se va ajunge aici însă aveam şi noi aceste scenarii. Stăm la sedii până când, trecem online până când, lecţiile hibride deja păreau ceva de domeniul SF–ului, însă faptul că am fost destul de pregătiţi ne-a ajutat foarte mult”, a detaliat fondatoarea businessului.

Ruxandra Raţă-Bucevschi este profesoară la bază şi şi-a construit reputaţia pregătind copiii de grădiniţă pentru examenele Cambridge. Astăzi, ea conduce Twinkle Star, o companie de cursuri de limba engleză şi germană cu afaceri de peste 800.000 de euro şi 32 de angajaţi.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Ruxandra Raţă-Bucevschi în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone