Femei în business

Proiect ZF/Vodafone: Femei în Business. Simona Pirtea, managing partner, Enache Pirtea & Associates: Mi-am ales profesia de avocat la 30 de ani, după o carieră militară

25.03.2022, 18:21 Autor: Ramona Cornea
Simona Pirtea, managing partner în cadrul casei de avocatură Enache Pirtea & Associates, afirmă că şi-a ales profesia de avocat la 30 de ani, după o carieră militară. 
 
”Cred este o profesie pe care am ales-o eu, dar m-a ales şi ea pe mine. Este o alegere pe care am făcut o la maturitate, la 30 de ani. Prima alegere a fost o carieră militară, eu pornind cu o academie militară şi mi-am ales prima profesie din dorinţa de a ajuta ţara, dintr-un patriotism pe care îl am, având în vedere că părinţii mei au fost de profesie militari. Mi-am dorit foarte mult ca eu să contribui la dezvoltarea sau la a susţine ţara şi oamenii ei”, a declarat Simona Pirtea în ca-drul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.
 
Simona Pirtea are peste 15 ani de experienţă ca avocat, şi-a fondat propria casă de avocatură în 2016. Este membră a Asociaţiei pen¬tru Prevenirea si Combaterea Fraudelor, vicepre¬şe¬dinte al Professional Women's Network România, este membră a Romanian Business Leaders, a absolvit Facultatea de Drept (Universitatea din Bucureşti) în 2009 şi Facultatea de Ştiinţele Comunicării (Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“) în 2005. 
 
”La 30 de ani mi-am dorit ceva cu mai multă libertate şi o prietenă m-a sfătuit să dau la Drept. A doua mi-a adus cărţile, într-o săptămână a fost examenul la Barou şi am zis că dacă intru la Barou înseamnă că ăsta este drumul pe care pe care îl voi urma, ceea ce s-a întâmplat. Şi uite aşa am ajuns avocat. Mă bucur foarte mult că am făcut acest pas, m-a ajutat foarte mult şi ceea ce am făcut înainte. Este o profesie extraordinară, plină de dinamism, de adrenalină şi de ajutorul pe care pot să le ofer celor de lângă mine, mai ales în aria dreptului penal”, a mai spus ea. 
 
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este un fragment din interviul acordat de Simona Pirtea, managing partner în cadrul casei de avocatură Enache Pirtea & Associates, în cadrul emisiunii Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici.

 

 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone