Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Violeta Ciurel, profesor ASEBUSS: Eu nu am simţit niciodată o discriminare în business pentru că sunt femeie, nici în România, nici în străinătate

24.12.2021, 11:21 Autor: Ramona Cornea

Violeta Ciurel, profesor în cadrul şcolii de afaceri ASEBUSS, afirmă că nu a simţit niciodată o discriminare în business pentru că este femeie, nici în România, nici în străinătate.

„România stă mai bine decât alte ţări, dar nu suficient de bine. Dacă ne uităm în ultimul studiu pe care l-au făcut cei de la revista Forbes 500, în momentul de faţă în SUA din top 500 de companii S&P 500 41 de femei reprezentând sub 8% sunt femei în poziţii de CEO. Procentul a mai crescut. Europa stă puţin mai bine, dar sigur sunt diferenţe între ţări. Ceea ce mi se pare foarte important este că aşa cum în alte ţări în Europa s-au luat anumite măsuri legislative pentru a obliga într-un anumit interval de timp să se ajungă la un anumit procent de femei în consiliul de administraţie, cred că acest lucru a ajutat foarte mult pentru accelerarea procesului de promovare a femeilor. În România stăm mai bine, dar încă spuneam că este mult loc de dezvoltare. Cred că la noi contează foarte mult şi faptul că în România femeile au muncit dintotdeauna sau cel puţin de când îmi aduc eu aminte de la părinţii mei şi de la generaţia mea şi eu nu am simţit personal niciodată o discriminare în acest sens nici în România, nici în străinătate, în niciunul din joburile pe care le-am avut de a lungul cariereri mele”, declarat Violeta Ciurel în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Violeta Ciurel are peste 25 de ani de experienţă internaţională în management în industria asigurărilor. A fost CEO în companii de asigurare din România şi Portugalia, a deţinut roluri regionale şi globale importante în cadrul grupurilor ING şi AXA, iar în paralel a fost profesor la ASE Bucureşti. Absolventă a Facultăţii de Comerţ şi a unui doctorat în economie la ASE, a urmat diverse programe de educaţie în leadership în cadrul unor şcoli internaţionale de renume printre care Harvard Business School. În prezent, ea predă la şcoala de afaceri ASEBUSS şi are alte colaborări în domeniul asigurărilor.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat Violeta Ciurel, profesor în cadrul şcolii de afaceri ASEBUSS, în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.​

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone