Acţionarii IFN-urilor, principalii actori ai injecţiilor de capital din piaţa financiară în trimestrul I 2018. Sumele vărsate de investitorii străini s-au ridicat la peste 21 de milioane de euro

23 apr 2018 Autor: Anelis Baciu

Acţionarii străini ai instituţiilor fi­nan­ciare nebancare (IFN) din piaţa lo­cală au fost în primul trimestru al acestui an principalii actori implicaţi în majorări de capital, în total în pri­me­le trei luni din acest an fiind vărsa­te la capitalul subsidiarelor locale apro­ximativ 21,1 mil. euro, adică 76% din totalul injecţiilor de capital din piaţa financiară. Spre compraţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut doar un IFN figura la Registrul Comer­ţului cu o injecţie de capital de 300.000 de euro.

Intensificarea acţiunilor de majo­rare de capital în piaţa IFN-urilor din ultimele luni a fost determi­nată de înăsprirea reglementărilor BNR în ceea ce priveşte cerinţele de capital la nivelul instituţiilor finan­cia­re non-bancare. BNR a decis să impună re­guli mai stricte în ceea ce priveşte fon­durile proprii începând cu octom­brie 2017, după ce creditele acor­date de aceste societăţi au început să ia avânt considerabil.

În timp ce numărul IFN-urilor care şi-au majorat capitalul a ajuns la nouă la finalul primului trimestru al acestui an, în sectorul bancar doar un singur jucător, respectiv Libra Inter­net Bank, şi-a majorat capitalul cu 6,5 milioane de euro, în timp ce în sectorul asigurărilor niciun jucător nu figurează cu o injecţie de capital la începutul acestui an.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Acţionari
, IFN-uri
, injecţii de capital
, piaţa financiară
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide