Finanţe personale

Aveţi pensie privată la Aegon? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii Vital

Aveţi pensie privată la Aegon? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii Vital

Autor: Roxana Pricop

05.05.2011, 18:00 586

Fondul de pensii private Vitalavea active de 115 mil.lei de la peste 176.000 de participanţi lafinele anului trecut. În 2010, fondul Vital a înregistrat unrandament de 11,2%.

Principalele investiţii alefondului Vital erau titlurile de stat emise de MinisterulFinanţelor Publice. Potrivit structurii detaliate a investiţiilorpublicate de Aegon, fondul a investit 67,3 mil.lei (sau 58,4% dinactive)în titluri de stat.

Fondul a mai cumpărat şiobligaţiuni emise de autorităţile locale, valoarea totală aobligaţiunilor municipale din portofoliul fondului ridicându-se la3,4 mil.lei. Fondul a împrumutat cu 11 mil.lei o serie de bănciprin achiziţia de obligaţiuni corporatiste emise de Erste Bank,Rabobank, BCR şi Bank of Ireland.

În acţiuni, fondul avea investiţiiîn valoare de 13,4 milioane de lei la finele anului trecut, sumăplasată exclusiv pe Bursa de la Bucureşti în acţiuni precum celeemise de cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri),Petrom, Transgaz şi Transelectrica, Condmag, Dafora.

Fondul a mai investit 5,5 milioanede lei în patru fonduri de investiţii (Raiffeisen Prosper, BCRObligaţiuni, Raiffeisen Monetar şi BT Index).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO