Finanţe personale

Aveţi pensie privată la BCR? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii BCR

Aveţi pensie privată la BCR? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii BCR

Autor: Roxana Pricop

05.05.2011, 17:25 515

Fondul de pensii private BCR aveaactive de 221 mil. lei de la un număr de peste 337.000 departicipanţi, la finele anului trecut. În 2010, fondul BCR aînregistrat un randament de 16,1%.

La finele anului trecut, cele maimari investiţii ale fondului erau titlurile de stat emise deMinisterul Finanţelor, care au atras peste 64% din activele neteale fondului (respectiv 144 mil. lei), potrivit informaţiilor emisede administrator. Pe locul secund ca pondere în portofoliu sesituează investiţiile în obligaţiuni corporative, cu 16% dinactive. Fondul a investit în obligaţiuni emise de grupul KBC,Lloyds şi Bank of Ireland.

În acţiuni, fondul a investit10,2% din active (aproape 23 mil. lei). Pe bursele străine fondul ainvestit aproape jumătate de milion de lei, cele mai importanteacţiuni străine din portofoliu fiind cele ale grupului austriacOMV, acţionarul Petrom, cele ale companiei poloneze de IT Asseco şicele firmei de construcţii Polimex-Mostostal dinPolonia.

Pe Bursa de la Bucureşti, cele maiimportante investiţii erau cele realizate în acţiunile BRD, Petromşi Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO