Finanţe personale

BRD: dobânzi de 4% pe an la lei doar pentru depozitele pe doi ani

BRD: dobânzi de 4% pe an la lei doar pentru depozitele...

Autor: Razvan Voican

03.07.2014, 18:39 839

BRD, care avea depozite de la clienţi de aproape 35 mld. lei la sfârşitul lunii martie, urmează trendul pieţei de reducere a dobânzilor la lei, în prezent oferind 2,9% pe an pentru depunerile pe trei luni din tranşa valorică 150 – 10.000 de lei. Dobânda fixă de 4% pe an mai este valabilă doar pentru depozitele pe doi ani. În cazul depozitelor de peste 50.000 de lei dobânda pentru economisire pe doi ani ajunge la 4,2%.

BRD menţine însă dobânzi ceva mai ridicate la scadenţele de până la un an în comparaţie cu competitori precum Raiffeisen, UniCredit sau ING. BCR, liderul pieţei, rostogoleşte deja de câteva luni o promoţie prin care oferă o dobândă de 3,75% pe an la depozitele pe trei luni valabilă pentru economiile constituite din sume noi, până la prima scadenţă.

Piaţa dobânzilor la depozite este atent monitorizată de BNR, care încearcă să prevină atât reduceri exagerate din partea băncilor cu lichiditate în exces, cât şi oferirea unor bonificaţii prea mari, care afectează rentabilitatea, de către instituţii de credit care au acces dificil pe piaţa interbancară.

ING şi UniCredit au dus dobânzile pentru lei la trei luni până la 2%, în timp ce Carpatica şi Piraeus oferă 3,85%, ecartul fiind consistent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO