Finanţe personale

Cât câştigă şeful Fiscului şi în ce Consilii de Administraţie este membru

Cât câştigă şeful Fiscului şi în ce Consilii de...

Autor: Corina Mirea

20.08.2014, 18:07 1801

Gelu Diaconu, şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din aprilie 2013, a câştigat anul trecut peste 8.500 de euro ca preşedinte al instituţiei. Astfel, lunar, i-au intrat în cont aproape 1.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Însă cea mai mare parte a veniturilor, peste 100.000 de euro pe an, vine din ”Consilii de Administraţie”. 

Anterior, el a fost, în perioada iulie 2012-aprilie 2013, secretar de stat în Ministerul Economiei. Schimbarea de carieră de anul trecut însă nu i-a modificat semnificativ veniturile, în cele patru luni din 2013 petrecute la Ministerul Economiei câştigând peste 4.200 de euro, adică puţin mai mult de 1.000 de euro net pe lună.

De altfel, salariul şefului de la Fisc nu este semnficativ mai mare ca al unui vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii. Florin Tunaru, spre exemplu, unul dintre cei trei vicepreşedinţi ai ANAF, a câştigat anul trecut aproape 880 de euro în fiecare dintre cele şapte luni de mandat, cu mai puţin de 100 de euro decât preşedintele Gelu Diaconu.

Anul trecut însă, Gelu Diaconu şi-a suplimentat veniturile cu peste 100.000 de euro, bani proveniţi de la companii precum GDF Suez, Complexul Energetic Hunedoara, Nuclearelectrica, Cuprumin, Romgaz sau instituţii ca CEC Bank şi Exim Bank, unde deţine funcţii de membru sau preşedinte în consiliul de administraţie.

Guvernul a convenit anul trecut cu FMI, CE şi Banca Mondială ca ANAF să fie reorganizată, activitatea celor 221 de administraţii financiare urmând să fie concentrată în 8 direcţii regionale şi 47 de birouri locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO