Finanţe personale

Ce categorii de contribuabili primesc facilităţi de la Finanţe

Ce categorii de contribuabili primesc facilităţi de la Finanţe

Autor: Razvan Voican

05.01.2012, 15:04 1117

Băncile, taximetriştii individuali şi persoanele fizice care închiriază camere în scop turistic sunt trei categorii de contribuabili cărora Ministerul Finanţelor s-a gândit să le uşureze viaţa anul acesta.


În contextul trecerii sistemului bancar la contabilitatea IFRS, băncile ar putea obţine profituri "tehnice" de pe urma eliberării de provizioane mai conservatoare constituite după standardele româneşti de contabilitate, dar Finanţele sunt de acord să nu impoziteze profiturile respective cu condiţia ca banii să fie păstraţi pentru consolidarea capitalurilor băncilor.


În cazul persoanelor fizice care închiriază camere în scop turistic, Fiscul nu le mai obligă de anul acesta să se înregistreze ca persoane fizice autorizate. Tot ce au de făcut este să-şi declare la Fisc veniturile obţinute din această sursă, iar Fiscul le stabileşte un impozit care poate fi plătit în două rate în cursul anului.



În fine, din această lună taximetriştii individuali pot opta din nou la sistemul normelor de venit, respectiv la un impozit de tip forfetar. Până la sfârşitul lui ianuarie cei care optează pentru acest sistem trebuie să depună o declaraţie de venit estimat pe 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO