Finanţe personale

Dedeman îşi face fond de investiţii pentru IMM-uri şi îl recrutează pe Laurenţiu Ciocîrlan de la Raiffeisen

Finanţe personale

 Dedeman îşi face fond de investiţii pentru IMM-uri şi îl recrutează pe Laurenţiu Ciocîrlan de la Raiffeisen

Laurenţiu Ciocîrlan

Autor: Liviu Popescu

08.04.2019, 00:07 3194

Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială din România, l-a recrutat pe Laurenţiu Ciocîrlan, şef al departamentului de investiţitii al Raiffeisen şi cel care a co­or­donat printre cele mai mari listări de la bursa românească, pentru a conduce un fond de private equity dedicat in­ves­tiţiilor în întreprinderi mici şi mijlocii din România.

Fondul va fi finanţat integral de Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

„Considerăm că este un moment potrivit pentru a ne adresa acestui segment de companii, care au prea puţine opţiuni de finanţare pentru dezvoltare, în ciuda faptului că reprezintă categoria cea mai dinamică şi promiţătoare din economia României“, spune Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman.

El menţionează că acesta este primul fond de private equity cu capital românesc care „şi propune să sprijine firmele locale atât în consolidarea prezenţei pe piaţa din România cât şi în extinderea lor regională. Laurenţiu Ciocîrlan pleacă astfel după 15 ani de la Raiffeisen.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO