Finanţe personale

Doar 4 din cele 15 companii din BET afişează aprecieri faţă de raportările din T3

Finanţe personale

Doar 4 din cele 15 companii din BET afişează aprecieri...

Autor: Dan Grigore Ivan

27.11.2018, 00:07 536

La aproximativ două săptămâni de la încheierea sezonului raportărilor rezultatelor financiare la nouă luni, patru din cele cincisprezece componente ale indicelui BET figurează cu aprecieri ale valorii de piaţă, în timp ce nouă sunt în teritoriul negativ, MedLife fiind singura ce nu afişează vreo variaţie de preţ faţă de ziua de dinaintea publicării rezultatelor.

Astfel, deşi doar cinci companii din cincisprezece au raportat scăderi ale profitului, rezultatele bursiere până acum arată invers, şi-anume, patru companii pe plus, zece pe minus şi o stagnare.

După primele nouă luni din acest an, cele 15 companii au înregistrat o cifră de afaceri de 40 miliarde lei, mai mare cu 1,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul a ajuns la 8,3 miliarde lei, un avans de 5,3%.

Sezonul raportărilor a fost deschis în data de 31 octombrie, de OMV Petrom, cel mai valoros emitent de la Bucureşti. De pe 31 octombrie şi până în prezent, indicele BET, referinţa bursei bucureştene, nu afişează vreo mişcare puternică, fiind de fapt la acelaşi nivel, respectiv 8.489 puncte.

În această perioadă, 31 octombrie ñ 26 noiembrie, a urcat până spre 8.670 puncte, cu puţin înainte de cele două mari loturi de raportare: 14 noiembrie, patru companii; 15 noiembrie, cinci companii, însă a început de atunci o scădere uşoară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO