Finanţe personale

Finanţe personale. De ce au urcat acţiunile BRD pe Bursă în ultima lună?

Finanţe personale. De ce au urcat acţiunile BRD pe...

Autor: Liviu Popescu

09.12.2020, 07:00 3385

Cu un raliu de 18% în ultimele patru săptămâni, acţiunile BRD SocGen (BRD) au fost printre cele mai perfor­mante de la bursa românească în această perioadă, iar analiştii chestionaţi de ZF consideră că evoluţia poate fi pusă în contextul în care investitorii se aşteaptă la dividende pentru 2021 după ce profitul pe 2019 a fost reportat în totalitate.

„BRD-Groupe Société Générale (BRD) este unul dintre cei mai interesanţi emitenţi în acest moment din punctul de vedere al dividendelor, iar de deciziile luate de acţionarul majoritar, Societe Generale, vor depinde şi alţi emitenţi de la BVB“, se arată într-o analiză a Prime Transaction.

Astfel, în ultimele patru săptămâni acţiunile BRD au urcat de la 12,2 lei la 14,4 lei, ceea ce oferă instituţiei de credit cu capital majoritar francez o capitalizare de 10 mi­liarde de lei. Spre comparaţie, indicele principal BET a urcat cu 7,7% în intervalul de timp menţionat.

Pe baza preţurilor de tranzacţionare de marţi după-amiază şi pe baza rezultatelor financiare la nouă luni din 2020, multiplul de evaluare Price Earning Ratio (PER) pentru BRD este de 9,97.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO