Finanţe personale

Finanţe personale. Joi, 1 octombrie 2020, ultima strigare pentru cei care vor dividende de la Banca Transilvania cu un randament de 5%

Finanţe personale. Joi, 1 octombrie 2020, ultima...

Autor: Liviu Popescu

30.09.2020, 07:00 2902

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare in­stitu­ţie de credit din România, are pe 1 octombrie 2020 ul­ti­ma chemare pentru investitorii care vor să beneficieze de di­vi­dende, adică ultima zi în care investitorii mai pot tran­zac­ţiona acţiuni care le dau dreptul la o parte din rezultatul net pe 2019, arată datele agregate de ZF.

Ulterior, pe 5 octombrie 2020, banca de la Cluj va avea da­ta de înregistrare pentru acţionari, respectiv cei care vor pri­mi pe 16 octombrie 2020 un dividend brut de 0,115 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de aproape 5% la pre­ţu­rile curente de tranzacţionare. Prin urmare acţiunile TLV se vor corecta la bursa de la Bu­cureşti, adică vor scădea cel mai probabil cu valoarea ran­da­mentului dividendelor.

În primă­vara acestui an, BNR a re­co­mandat băncilor să nu distribuie dividende în 2020, dar ban­ca de la Cluj a trecut peste această recomandare, alegând să-şi recompenseze investitorii, fiind schimbată doar data de înregistrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO