Finanţe personale

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici: Tema forţei de muncă nu e pusă pe agenda UE. O mare familie,dar fiecare stat e pentru el

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici: Tema forţei de...

Autor: Laura Albu

25.07.2019, 12:34 116

Teodorovici a declarant joi, că tema forţei de muncă este evitată de reprezentanţii de profil din Uniunea Europeană. Acesta a explicat că fiecare stat îşi urmăreşte propriul interes atunci când se dezvoltă pe baza resurselor umane din alte ţări, de obicei provenind din România, Croaţia şi Polonia.

“Am încercat să facem o întâlnire comună a miniştrilor muncii şi a miniştrilor de finanţe din cele 28 de state membre, dar nu s-a dorit un astfel de eveniment. Am fost invitat ca preşedinte al Consiliului de Miniştri ai Muncii unde am constatat că acolo discuţiile se poartă strict pe cee a ce înseamnă siguranţa muncii, respectarea condiţiilor de lucru dar nu elemente precum migrarea forţei de muncă. Ce se întâmplă cu cele 10 ţări care trimit forţa de muncă în Vestul Europei? Cum ar trebui să acţioneze celelalte ţări care primesc forţă de muncă. Astfel de lucruri pe care mă aşteptam să le discutăm nu se regăsesc pe agendă”, a afirmat ministrul de Finanţe.

Eugen Teodorovici a mai explicat că în lipsa oamenilor dipuşi să trateze aceste probleme, fondurile europene şi intenţiile bune ale acestuia nu se pot concretiza.

"La nivel european nu se doreşte punerea pe agendă a unor astfel de subiecte.Sunt interesele statelor care au nevoie de forţă de muncă din ţări ca România, Croaţia, Polonia şi restul (...) Poţi să ai fonduri europene, poţi să ai intenţii bune dar nu ai cu cine să pui în practică acele idei. Asta înseamnă familia Europeană. O mare familie, frumoasă, iubită, dar fiecare stat este pentru el”, a declarat ministrul.

“La Bucureşti a fost acest subiect. Au fost şi două studii pe care le-am comandat la două institute de prestigiu din Europa pentru a avea elemente de detaliu despre ce înseamnă aceste subiecte în România şi în Europa. Problema forţei de muncă va fi un subiect foarte dur discutat în Europa”, a adăugat Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO