Finanţe personale

Prima casă 4: BCR aşteaptă normele de la BNR şi spune că într-o săptămână dă drumul la credite

BCR a semnat protocolul pentru Prima casă 4. Primele credite, "cât de curând"

Foto: Ovidiu Micsik

Autor: Ciprian Botea

05.06.2011, 13:16 1245

BCR, cea mai mare bancă locală după active, a semnat protocolulde colaborare cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri(FNGCIMM) pentru a putea acorda credite ipotecare prin cea de-apatra etapă a programului guvernamental "Prima casă".

Banca şi-a modificat normeleinterne de creditare pentru a putea vinde credite ipotecare cuavans de 5%, garantate doar în proporţie de 50% de către stat, iarîn prezent aşteaptă aprobarea noilor norme de către BNR. Aprobareanormelor este aşteptată în zilele următoare.

"Vom putea acorda împrumuturi încăun an şi jumătate sau doi ani prin acest program, dacă ne dublămexpunerea (de 600 mil. euro - n. red.). Estimăm că vom acordaprimele credite prin programul Prima Casă 4 cât de curând", adeclarat Oana Petrescu, vicepreşedinte retail BCR.

BCR este prima instituţie decredit care a semnat protocolul de colaborare cu FNGCIMM, dar vaputea vinde efectiv credite după ce normele de creditare vor fiaprobate de BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO