Finanţe personale

Salariul mediu net a scăzut în iunie cu 0,4% faţă de mai, la 1.422 lei; faţă de anul trecut a crescut cu 3,1%

04.08.2010, 10:11 20

Salariul mediu net înregistrat în iunie a fost de 1.422 lei, înscădere cu 0,4% (6 lei) faţă de mai, dar în creştere cu 3,1%comparativ cu aceeaşi lună din 2009, cele mai mari valoriînregistrându-se în intermedieri financiare, iar cele mai mici înhoteluri şi restaurante, a anunţat miercuri Institutul Naţional deStatistică.

Majorările salarial mediu net au avut loc ca urmare a acordăriide premii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), plăţiiconcediilor de odihnă din fondul de salarii, plăţii sumelor dinprofitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şitichete de vacanţă), dar şi realizărilor de producţii oriîncasărilor mai mari, a revenirilor din concedii fără plată ori dinşomaj tehnic, se arată în comunictul INS.

În luna mai, salariul mediu net a fost de 1.428 lei, în scăderecu 0,6% faţă de luna precedentă însă în creştere cu 5,3% faţă deaceeasi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate luni deInstitutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO