Fiscalitate

ANAF va rezolva, pe perioada stării de urgenţă, contestaţiile fiscale prin telefon sau online

ANAF va rezolva, pe perioada stării de urgenţă,...

Autor: Alexandru Nanu

03.04.2020, 09:31 621

Pe perioada stării de urgenţă, contribuabilii vor putea susţine constestaţiile fiscale prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la distanţă sau prin telefon, conform celui mai recent comunicat la Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

În ceea ce priveşte activitatea de soluţionare a contestaţiilor:  „Conducerea ANAF a aprobat ca, pe perioada stării de urgenţă, susţinerea contestaţiei să poată fi realizată în faţa organelor de soluţionare a contestaţiilor şi prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la distanţă sau prin telefon, iar Direcţia Generalã de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul ANAF menţine legătura permanent cu contribuabilii pentru găsirea celor mai bune soluţii. Procedura de soluţionare a contestaţiilor va continua în perioada stării de urgenţă, iar minutele întocmite cu ocazia susţinerii contestaţiei, în care sunt consemnate susţinerile contestatorului, vor fi comunicate de cãtre ANAF tot prin mijloace de comunicare electronică”, conform comunicatului ANAF.

Aceste aspecte au fost comunicate de către ANAF prin intermediul comunicatului publicat pe site-ul insituţiei în data de 2 aprilie.

 “Reamintim contribuabililor că obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declaraţiilor şi obţinerea de informaţii), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro. Informaţii generale în domeniul fiscal şi IT se pot obţine prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60. De asemenea, contribuabilii care nu sunt înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual pot utiliza Formularul de contact de pe site-ul Agenţiei pentru a obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT”, reaminteşte Fiscul la finalul comunicatului.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO