Fiscalitate

Câştigul salarial mediu brut pe economie a fost în iulie de 5.091 lei, cel net de 3.119 lei, având un trend descendent

Câştigul salarial mediu brut pe economie a fost în...

Autor: Alexandru Nanu

29.09.2019, 08:31 1375

În luna iulie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.091 lei, cu 36 lei (-0,7%) mai mic decât în luna iunie 2019, iar câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.119 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 23 lei (-0,7%), conform comunicatului de presă al INS.

În luna iulie 2019, în majoritatea activităţilor din sectorul economic , nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale sau pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, câştigurile salariale medii nete au fost mai mari comparativ cu luna precedentă ca urmare a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte), cât şi a disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, din unele activităţi economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO