Fiscalitate

Contzilla.ro: 31 martie este prima scadenţă pentru plata impozitelor locale

Contzilla.ro: 31 martie este prima scadenţă pentru...
08.03.2022, 15:02 1784

Impozitele locale se plătesc anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie  şi 30 septembrie, inclusiv.

Este vorba despre impozitul pe clădiri, taxa pe cladiri, impozitul şi taxa pe teren, impozitul pe mijlocul de transport.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local.

Impozitul anual pe mijlocul de transport datorat de către contribuabili, persoane fizice  şi juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată.

În cazul în care persoana fizică sau juridică deţine în proprietate mai multe mijloace de transport, pentru care impozitul este datorat bugetului local al aceleia şi unităţi administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe mijlocul de transport cumulat al acestora.

Câteva modalităţi prin care se pot plati impozitele si taxele locale sunt:

♦ prin ordin de plată in conturile de trezorerie deschise pentru respectivele obligaţii.

♦ online, cu cardul, prin platforma Ghişeul.ro- atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice. Persoane fizice işi pot deschide un cont online, pe baza de CNP.

♦ direct la ghişeele primăriei.

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO