Fiscalitate

Contzilla.ro: Firmele cu peste zece salariaţi, o nouă obligaţie - negocierea colectivă

Contzilla.ro: Firmele cu peste zece salariaţi, o nouă...
17.01.2023, 13:04 1630

O nouă lege a dialogului social a fost publicată la finalul anului 2022 şi a intrat în vigoare începând cu data de 25.12.2022. Aceasta prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităţilor care au cel puţin 10 angajaţi/lucrători, precum şi la nivel de sector de negociere colectivă.

Iniţiativa negocierii colective poate aparţine oricăruia dintre partenerii sociali.

Durata negocierii este de maximum 45 de zile dar poate fi depăşită doar prin acordul părţilor.

Contractele colective de muncă pot să prevadă renegocierea periodică a oricăror clauze convenite între părţi.

Clauzele contractelor colective de muncă pot stabili drepturi şi obligaţii numai în limitele şi în condiţiile prevăzute de lege iar contractele individuale de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.

În ce priveşte stabilirea reprezentanţilor angajaţilor legea prevede că la angajatorul la care sunt încadraţi minimum 10 angajaţi şi la care nu există sindicat, interesele acestora pot fi promovate şi apărate de reprezentanţii lor, aleşi şi mandataţi special în acest scop.

Reprezentanţii angajaţilor/lucrătorilor sunt aleşi cu votul a cel puţin jumătate plus unu din numărul total al angajaţilor/ lucrătorilor din unitatea respectivă.

Angajatorul, la cererea angajaţilor, va facilita desfăşurarea procedurilor de alegere a reprezentanţilor angajaţilor/lucrătorilor.

La nivelul angajatorului la care nu există un sindicat, angajaţii pot constitui un grup de iniţiativă care elaborează procedurile şi/sau regulamentul pentru desfăşurarea alegerii reprezentanţilor angajaţilor/lucrătorilor.

Pot avea calitatea de reprezentanţi ai angajaţilor/lucrătorilor persoanele care sunt încadrate la angajator pe baza unui contract individual de muncă sau raport de serviciu şi au împlinit vârsta de 18 ani.

Numărul de reprezentanţi ai salariaţilor se stabileşte de comun acord cu angajatorul, în funcţie de numărul total de angajaţi/lucrători. În lipsa unui acord, numărul de reprezentanţi nu poate fi mai mare de:

a) 2 reprezentanţi, la angajatorii care au sub 100 de angajaţi/lucrători;

b) 3 reprezentanţi, la angajatorii care au între 101 şi 500 de angajaţi/lucrători;

c) 4 reprezentanţi, la angajatorii care au între 501 şi 1.000 de angajaţi/lucrători;

d) 5 reprezentanţi, la angajatorii care au între 1.001 şi 2.000 de angajaţi/lucrători;

e) 6 reprezentanţi, la angajatorii care au peste 2.000 de angajaţi/lucrători.

Persoanele care ocupă funcţii de conducere care asigură reprezentarea administraţiei în raporturile cu angajaţii sau care participă la decizia conducerii întreprinderii la nivelul unităţii nu pot fi aleşi ca reprezentanţi ai salariaţilor.

Pe toată durata mandatului este interzisă modificarea sau desfacerea contractelor individuale de munca pe motive ce ţin de îndeplinirea mandatului primit de la angajaţi.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO