Fiscalitate

Contzilla.ro: O nouă valoare maximală a tichetelor de masă şi alte modificări privind acordarea biletelor de valoare

Contzilla.ro: O nouă valoare maximală a tichetelor de...
23.06.2022, 14:12 192

O nouă prevedere legislativă aduce câteva modificări Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare (Legea 187 din 22.06.2022).

Prima modificare se referă la majorarea valorii maximale a tichetelor de masă începând cu 1 iulie 2022 de la 20 de lei la valoarea de 30 de lei.

Deşi recent s-a introdus în legislaţie interdicţia acordării de tichete cadou altor persoane decât angajaţilor societăţii, prin Legea 187 se introduce o excepţie de la această regulă pentru organizaţiile sindicale. Acestea vor putea acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale. Frecvenţa acordării şi valoarea lor se vor stabili de către conducerea organizaţiei sindicale.

A treia modificare adusă de actul normativ se referă la voucherele de vacanţă. Acestea pot fi utilizate în prezent pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă şi/sau de recuperare a capacităţii de muncă dar şi  pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie şi/sau de divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic. Începând cu 1 iulie 2022, acestea se vor putea utiliza şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor urmează a se stabili prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO