Fiscalitate

Declaraţie unică 2019: Depunerea ei se poate face şi prin calculatoarele puse la dispoziţie de ANAF. Unde le găsim

Declaraţie unică 2019: Depunerea ei se poate face şi...

Autor: Alexandru Nanu

11.03.2019, 08:31 7985

La începutul acestei luni site-ul ANAF a avut intermitenţe de funcionalitate dat fiind faptul că în mod oficial data de 15 martie este termenul limită pentru depunere a declaraţiei.Astfel, cei aproximativ un milion de persoane fizice trebuie să depună, online, până pe data de 15 martie 2019 nu au putut accesa Spaţiul Privat Virtual (SPV).

În acest an, SPV-ul reprezintă singura modalitate de depunere a declaraţiei unice, aceasta ne mai putând fi depusă la ghişeurile instituţiei.

În ultimele 2 săptămâni, pe site-ul ANAF apărea următorul mesaj: "Utilizarea Serviciului Spaţiul Privat Virtual cu username si parolă este momentan indisponibilă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere".

Pentru contribuabilii care nu au resursele necesare pentru depunerea declaraţiei unice, ANAF-ul a pus la dispoziţia lor calculatoare în sistem self-service prin care aceştia le pot folosi.

Scopul calculatoarelor, conform ANAF, este de a le permite contribuabililor să se obişnuiască cu serviciile online puse la dispoziţie.

„La cererea contribuabililor, aceştia pot fi asistaţi de inspectorii fiscali în toate etapele utilizării serviciilor online: înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii, consultarea ghidurilor şi informaţiilor existente pe site-ul ANAF etc. În plus, tot la cererea contribuabililor, inspectorii fiscali ANAF pot oferi îndrumări cu privire la modul de îndeplinire al obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicatul ANAF privind sistemul de calculatoarre self-service.

Lista sediilor în care este disponibil acest nou serviciu pentru contribuabili poate fi accesată AICI

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO