Fiscalitate

Mihaela Mitroi, partener EY, îndeamnă antreprenorii: Mergeţi şi aplicaţi pentru amnistia fiscală pentru că nu mă aştept să mai apară altă dată

Mihaela Mitroi, partener EY, îndeamnă antreprenorii:...

Autor: Ramona Cornea

21.11.2019, 13:36 1395

Mihaela Mitroi, liderul departamentului de asistenţă fiscală şi juridică pentru Clusterul de Sud al regiunii EY din Europa Centrală şi de Sud-Est şi Asia Centrală, îndeamnă antreprenorii din România să aplice pentru amnistia fiscală pentru a li se şterge penalităţile.  Conform textului actului normativ al amnistiei fiscale, numită de Ministerul de Finanţe „restruct­u­rare a datoriilor“, per­soanelor fizice sau companiilor cu datorii de sub un milion de lei li se şterg pena­li­tă­ţile dacă îşi plătesc datoriile res­tante până în decem­brie 2019.

”Până pe 16 decembrie trebuie să folosiţi amnistia pentru veniturile înregistrate până la finalul anului 2018. Folosiţi-o pentru că nu mă aştept să mai apară altă dată. Cereţi Fiscului o situaţie a fişei de evidenţă fiscală şi aveţi în considerare că şi contribuţiile întră în amnistia fiscală”, a declarat Mihaela Mitroi în cadrul conferinţei ”Schimbul de generaţii în antreprenoriat şi verificarea situaţiei fiscale personale”, organizată de firma de consultanţă şi audit Ernst & Young.

Publicat de Ministerul de Finanţe în Monitorul Oficial  în luna august a acestui an, actul normativ al amnistiei fiscale cuprinde două cate­gorii de datornici. Prima pri­veşte com­paniile cu da­torii de peste un milion de lei pentru reeşalonarea cărora trebuie alcătuit un plan de restruc­tu­rare acceptat de ANAF, iar cea de-a doua se referă la per­soanele fizice sau la com­paniile cu datorii de sub un milion de lei, cărora li se şterg pena­li­tă­ţile dacă îşi plătesc datoriile res­tante până în decem­brie 2019.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO