Fiscalitate

Proiect: Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic ar putea beneficia de tichete de masă pe această perioadă

Proiect: Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic ar putea...

Autor: Alexandru Nanu

25.04.2020, 08:03 19653

Săptămâna trecută a fost depusă la Senat o propunere legislativă privind acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic ca urmare a decretării stării de asediu sau a stării de urgenţă.

Propunerea legislativă numărul B170/2020, depusă la Senat joi, 16 aprilie 2020, prevede prin derogare de la prevederile Legii nr, 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, angajatorii vor putea acorda tichete de masă salariaţilor ale căror contracte de muncă sunt suspendate.

Conform propunerii legislative, măsurile anterior menţionate se vor aplica atât pe perioada stării de asediu sau a stării de urgenţă, cât şi ulterior încetării acesteia, dacă angajatorul trebuie să aplice măsura şomajului tehnic şi ulterior încetării stării de asediu sau a stării de urgenţă, din motive cauzate de instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO