Fiscalitate

Veşti bune pentru părinţi: Valoarea tichetelor de creşă ar putea creşte din aprilie

Veşti bune pentru părinţi: Valoarea tichetelor de...

Autor: Alexandru Nanu

21.02.2022, 09:31 289

Valoarea tichetelor de creşă ar urmea să creasă începând din luna aprilie acestui an, conform celui mai recent proiect de act normativ publicat recent spre dezbatere pe site-ul Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

Mai exact, este vorba despre proiectul de Ordin privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2022, publicat recent.

Ordinul privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2022 prevede creşterea sumei cu 30 lei. În prezent, valoarea tichetelor de creşă este de 490 lei.

“ Pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, (...), este de 520 le”, conform documentului oficial.

“ Valoarea nominală (...) se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022, respectiv august 2022 şi septembrie 2022..

Tichetele de creşă sunt bilete de valoare reglementate de Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi publicat în Monitorul Oficial.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO