Fiscalitate

Veşti bune pentru salariaţi: Categoria de angajaţi care ar putea scăpa de plata majorată a CAS şi CASS

Veşti bune pentru salariaţi: Categoria de angajaţi...

Autor: Alexandru Nanu

07.06.2019, 10:13 11366

Săptămână trecută a fost depus la Senat un proiect de lege care prevede ca salaraţii cu normă part time sau cu plata în acord să scape de plata majorată a contribuţiilor de pensii (CAS) şi sănătate (CASS).

Propunerea legislativă cu numărul B238/2019, depusă la Senat pe 31 mai, prin care se vrea oferirea unei noi facilităţi salaraţiilor cu normă part time sau cu plata în acord să scape de plata majorată a contribuţiilor de pensii (CAS) şi sănătate (CASS).

La ora actuală, angajatorii trebuie să plătească CAS şi CASS la nivelul unui salariu minim brut pentru acest tip de salariaţi.

Astfel, legea prevede următoarele modificări:

1. La articolul 146, alineatele (5'1) -  (5'5) se abrogă si alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(8) Calculul contribuţiei de asigurări sociale datorate de persoanele prevdzute la alin. (2) se realizează de către acestea conform prevederilor alin. (5) si (7), dupd caz. Contributia se plăteşte pană la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile.

2. La articolul 168, alineatul (5'1) se abrogă.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, primă cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaţilor. Pentru a intra în vigoare prezentul proiect de act normativ, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat de către preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO