Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea vrea să investească pe Bursa de la New York, după ce a luat tot caimacul Bursei de la Bucureşti

Fondul Proprietatea vrea să investească pe Bursa de la New York

Autor: Roxana Daniela Pricop

11.05.2011, 18:51 1729

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat efectuarea decătre Fondul Proprietatea de investiţii în valori mobiliare admisela cota oficială a New York.

Stock Exchange, înregistrată în Statele Unite ale Americii,autorizată şi supravegheată de către Securities & ExchangeCommission.

Avizul acordat de CNVM a venit în urma unei solicitări trimisede administratorul Fondului-compania Franklin Templeton.

În luna martie, Fondul a făcut primele investiţii pe pieţeleexterne de capital, cumpărând acţiuni în valoare de 265 milioane delei (63 mil. euro) de pe bursa austriacă.

La finele lunii martie, Fondul avea active nete de 4 miliarde deeuro investite în peste 80 de companii. Cea mai valoroasă companiedin portofoliul FP este Petrom, care concentrează aproape 30% dinactivele Fondului.

Alături de Petrom, Fondul are deja în portofoliu acţiunile celormai mari şi lichide companii listate la Bursa din Bucureşti, precumBRD, Transelectrica, Trasngaz, iar în urma unor recente achiziţiişi-a crescut participaţia la combinatul chimic Azomureş.

Diversificarea portofoliului Fondului prin investiţii externeare loc în condiţiile în catre Bursa de la Bucureşti oferă puţineoportinutăţi de investiţii iar anumite sectoare de activitateprecum telecomunicaţiile, IT&C sau industria alimentară suntabsente de pe Bursa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO