Fonduri UE

Boc vrea reorganizarea administrativ-teritorială pentru atragerea de bani europeni

Boc vrea reorganizarea administrativ-teritorială pentru atragerea de bani europeni

Autor: Mediafax

06.06.2011, 19:29 449

Premierul Emil Boc a declarat luni că reorganizareaadministrativ-teritorială este necesară pentru ca România să nu îşisubmineze şansele de a atrage bani europeni, arătând că atribuţiilecare ţin de servicii deconcentrate sau consilii judeţene trebuie săfie preluate de primării, informează Mediafax.

"Dacă nu facem această reformă a administraţiei publice însensul reorganizării teritoriale a ţării, România îşi submineazăserios şansele ca, din 2013, să aducă bani europeni, pentru că, înEuropa, banii se dau pe componenta administrativă, pe structuriapropiate de cele regionale, adică, astăzi, ceea ce avem nufuncţionează pe interes naţional", a explicat Emil Boc, dupăîntâlnirea pe care a avut-o cu deputaţii PDL.

El a spus că BPN al PDL a decis promovarea şi susţinereareorganizării administrativ-teritoriale a ţării pentru atragereamai bună a fondurilor europene, pentru ca "cetăţeanul să aibă maiaproape de el administraţia".

Emil Boc a explicat că descentralizarea trebuie să se producăpână la ultimul nivel, iar atribuţiile care ţin de serviciideconcentrate sau de consilii judeţene, în principal, să se ducă lanivelul primăriilor, pentru că "acolo este cetăţeanul mai aproapede administraţie". Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO