Fonduri UE

Deşi e dezastru la fonduri europene, Orban nu ia nicio măsură: "Schimbarea managementului este ultima măsură la care mă gândesc"

Deşi e dezastru la fonduri europene, Orban nu ia nicio măsură: "Schimbarea managementului este ultima măsură la care mă gândesc"

Autor: Miruna Badea

13.10.2011, 18:03 970

Performanţele deficitare ale unora dintre autorităţile de management vor fi evidenţiate de conţinutul propunerii de realocare a fondurilor UE între diferite ministere, a declarat ministrul Leonard Orban, adăugând că a cere schimbarea şefilor vreunei structuri este ultima măsură la care se gândeşte."Nu doresc în acest moment să spun acest lucru (n.red. - care sunt autorităţile de management care au rezultate proaste), dar veţi vedea, în funcţie de propunerea de realocare a fondurilor între ministere, pe cine avem în vedere. Pentru că această propunere va avea în vedere şi chestiunea peformanţei mai puţin bune a unei autorităţi de management", a spus Leonard Orban, la conferinţa "MEDIAFAX Talks about European Funds".


România pierde 1,3 mld. euro pe lună din cauza administraţiei de stat


Ministrul a precizat de asemenea că nu intenţionează să ceară în acest moment nicio schimbare la conducerea autorităţilor de management.


"A cere schimbarea conducătorilor unei structuri este ultima măsură la care mă gândesc. Sunt multe alte lucruri care vor putea să fie întreprinse, multe măsuri care pot să ducă la îmbunătăţirea situaţiei", a spus Orban.


"Haideţi să privim înainte, să privim la ce se poate face ca să îmbunătăţim lucrurile şi ce a fost în trecut... Ok, mergem înainte", a adăugat Orban.


Anterior, Leonard Orban a declarat, într-o conferinţă de presă de prezentare a mandatului, că dispune de o evaluare a activităţii tuturor autorităţilor de management şi a structurilor implicate în procesul de gestionare a fondurilor europene, evaluare pe care a catalogat-o drept "mixtă".


"Sunt unele autorităţi care au performat mai bine, altele mai puţin bine", a spus el, precizând că există două autorităţi de managament unde consideră că "riscurile de dezangajare sunt majore".